Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Kies een categorie en vind antwoorden op veelgestelde vragen

Duracell

WETENSCHAP

Show / hide

Moeten de Duracell oplaadbare batterijen volledig zijn ontladen alvorens ze opnieuw kunnen worden opgeladen?

De Duracell oplaadbare batterijen hebben geen last van het zogenaamde memory-effect, u kunt ze dus probleemloos opladen, zelfs als ze niet volledig zijn ontladen.
Show / hide

Wat is een alkalinebatterij?

Zo’n 40 jaar geleden ontwikkelde Duracell het elektrochemisch systeem van alkaline en mangaandioxide. In de jaren 1960 werd dit innovatieve batterijsysteem al snel een populaire keuze bij ontwerpers in het uitdijende segment van de consumentenelektronica. Alkaline- of alkaline-mangaandioxidebatterijen bieden vele voordelen ten opzichte van zinkkoolstofbatterijen, waaronder een tot tien keer hogere capaciteit in ampère-uren bij een continue hoge stroomafname. Ze presteren ook beter bij lage temperaturen dan andere traditionele wegwerpbatterijen met waterige elektrolyt. Andere significante voordelen zijn een langere houdbaarheid, een betere lekweerstand en een beter prestatievermogen bij lage temperaturen. Hun efficiëntere, veilige afdichting biedt uitstekende bescherming tegen lekkage en corrosie. Momenteel produceert Duracell twee alkalinebatterijen: Ultra Advanced met POWERCHECK en CopperTop.
Show / hide

Zijn alle Duracell Ultra Power-batterijen nog altijd voorzien van de POWERCHECK-functie?

Zijn alle Duracell Ultra Power-batterijen nog altijd voorzien van de POWERCHECK-functie?
Show / hide

Welke alkalinebatterij in uw assortiment biedt de beste prestaties?

De Duracell Ultra Power is de krachtigste alkalinebatterij die Duracell ooit aangeboden heeft, voor alle apparaten.
Show / hide

Moet ik alle batterijen tegelijkertijd vervangen?

Wij raden inderdaad aan om alle batterijen in een apparaat tegelijkertijd te vervangen. Een gedeeltelijk gebruikte batterij zal energie vergen van een nieuwe batterij, waardoor het totale beschikbare batterijvermogen afneemt.
Show / hide

Mag ik verschillende types batterijen samen gebruiken?

Nee, verschillende types batterijen zijn bedoeld voor verschillende toepassingen. Door een lithiumbatterij te combineren met een alkalinebatterij zal de prestatie van het apparaat niet verbeteren. Het zal zelfs het prestatievermogen verminderen en kan uw apparaat beschadigen. Bovendien kunnen de batterijen gaan lekken of scheuren. Gebruik ook geen batterijen van verschillende merken samen in één apparaat. Als u dat wel doet, zullen de algemene prestaties afnemen en kunnen de batterijen gaan lekken of scheuren. Wij raden aan in één apparaat steeds hetzelfde type batterijen te gebruiken.
Show / hide

Kan ik oude en nieuwe batterijen samen gebruiken?

Gebruik oude en nieuwe batterijen niet samen. Als u dat wel doet, zullen de algemene prestaties afnemen en kunnen de batterijen gaan lekken of scheuren. Wij raden aan alle batterijen in een apparaat tegelijkertijd te vervangen.
Duracell Duracell

Contact opnemen

Kunt u uw antwoord niet vinden? Stuur ons een bericht en krijg een antwoord binnen 48 uur.

Contact opnemen

Consumenten lijn:

Belgium - 0800 509 95