Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Kies een categorie en vind antwoorden op veelgestelde vragen

Duracell

VEILIGHEID

Show / hide

Mag ik een batterij in brand steken?

NOOIT batterijen in brand steken of in een vuur gooien! Ze kunnen exploderen of openscheuren en een veiligheidsrisico vormen.
Show / hide

Is het normaal dat Duracell oplaadbare NiMH-batterijen warm worden tijdens het laden?

Ja, het is normaal dat zowel de batterijen als de lader warm worden tijdens het laden.
Show / hide

Worden batterijen beïnvloed door de temperatuur?

Wij raden aan batterijen te bewaren bij kamertemperatuur in een droge omgeving. Extreme hitte of koude zullen het prestatievermogen van de batterij verminderen. Toestellen die batterijen bevatten, zet u beter niet op zeer warme plaatsen. Het is ook niet nodig of aanbevolen batterijen te koelen.
Show / hide

Moeten Duracell NiMH-batterijen volledig leeg zijn voordat ze opgeladen worden?

Aangezien Duracell NiMH-batterijen geen last hebben van het zogenaamde geheugeneffect, kunnen ze zonder probleem opgeladen worden als ze niet volledig leeg zijn. Het zijn NiCad batterijen die wel een geheugeneffect hebben, maar Duracell produceert geen NiCad batterijen.
Show / hide

Kunnen oplaadbare NiMH-batterijen van Duracell worden gebruikt in elk apparaat?

Ja. U kunt Duracell NiMH-batterijen gebruiken in elk apparaat, als ze maar het juiste formaat hebben. Duracell raadt aan steeds na te gaan in de gebruikshandleiding van het apparaat welke batterijen aanbevolen worden. NiMH-batterijen zijn het best geschikt voor energieverslindende apparaten, d.w.z. apparaten als digitale camera’s, die alkalinebatterijen meestal zeer snel uitputten
Show / hide

Kan ik ook andere dan NiMH-batterijen (alkaline, zink, heavy duty, NiCad enz.) opladen in mijn Duracell-lader?

Nee. Er kunnen alleen NiMH-batterijen opgeladen worden in de Duracell-lader.
Show / hide

Kan ik NiMH-batterijen van andere merken opladen met een NiMH-lader van Duracell?

Duracell-laders zullen ook AA- of AAA-NiMH-batterijen van andere merken opladen, maar Duracell kan geen garanties geven wat betreft de kwaliteit, de veiligheid en de prestaties van andere NiMH-batterijen. Wij raden aan alleen Duracell NiMH-batterijen op te laden met uw Duracell NiMH-lader.
Show / hide

Kunnen nieuwe Duracell-laders ook andere NiMH-batterijen opladen?

Ja, ze kunnen alle NiMH-batterijen opladen.
Show / hide

Kunnen Duracell StayCharged NiMH-batterijen worden opgeladen in iedere NiMH-batterijlader?

Ja, alle NiMH-laders kunnen gebruikt worden, maar wij raden Duracell-laders aan omdat ze tot de veiligste op de markt behoren.
Show / hide

Waarom een oplaadbare nikkel-metaalhydridebatterij (NiMH) gebruiken?

Veel moderne apparaten, zoals digitale camera’s, verslinden energie, waardoor u uw batterijen vaker moet vervangen. Waarom zou dan niet kiezen voor Duracell NiMH-batterijen? Ze kunnen honderden keren opgeladen worden. De oplaadbare Duracell AA-batterij is uitermate geschikt voor digitale camera’s en andere apparaten die veel energie verbruiken. Er zijn ook kleinere AAA-batterijen verkrijgbaar, die passen in kleine elektronische apparaten, zoals MP3-spelers en draagbare spelcomputers. Oplaadbare NiMH-batterijen en laders van Duracell bieden u de vertrouwde Duracell-kwaliteit en -betrouwbaarheid in een gunstige energieoplossing met een lange levensduur.
Show / hide

Kunnen alkalinebatterijen worden opgeladen?

Alleen batterijen die uitdrukkelijk gekenmerkt zijn als “oplaadbaar”, mogen in een lader geplaatst worden. Als u probeert een niet-oplaadbare batterij op te laden, kan deze gaan scheuren of lekken. Wij raden aan om oplaadbare NiMH-batterijen van Duracell te gebruiken. Als u deze combineert met een van onze laders, kunnen ze honderden keren opgeladen worden
Show / hide

Speelt het een rol welk batterijtype ik gebruik in mijn apparaat?

Vervang de batterijen in uw apparaten altijd door de batterijen van het formaat en het type dat wordt opgegeven door de fabrikant. alkalinebatterijen worden vaak aanbevolen voor een optimale prestatie, omdat zinkkoolstofbatterijen een kortere levensduur hebben en de apparaten mogelijk niet behoorlijk functioneren als er zinkkoolstofbatterijen worden gebruikt.
Show / hide

Kan elke batterij opgeladen worden?

Alleen batterijen die gekenmerkt zijn als “oplaadbaar”, kunnen opgeladen worden. Wanneer u een niet-oplaadbare batterij probeert op te laden, kan deze gaan scheuren of lekken, met mogelijk lichamelijk letsel tot gevolg.
Show / hide

Wat is het verschil tussen lithium- en alkalinebatterijen?

Lithium- en alkalinebatterijen zijn gebaseerd op verschillende chemische principes, om maximaal te presteren in verschillende soorten apparaten. Lithiumbatterijen zijn licht en compact en hebben vaak speciale afmetingen voor gebruik in specifieke apparaten.
Show / hide

Waar moeten de + en de – komen?

Volg nauwgezet de aanwijzingen op het apparaat met betrekking tot de correcte positionering van de batterijen, zodat de + (plus) en – (min) polen zich op de juiste plaats bevinden. LET OP! Sommige apparaten die drie of meer batterijen vereisen, kunnen ook behoorlijk functioneren als er één batterij verkeerd is geplaatst, maar doorgaans zal de batterij hierdoor gaan lekken of scheuren, met mogelijk beschadiging van het apparaat tot gevolg.
Show / hide

Kan ik oplaadbare batterijen van andere merken opladen in een lader van Duracell?

Ja, Duracell-laders kunnen ook andere AA- of AAA-NiMH-batterijen opladen. Duracell geeft echter geen garanties wat betreft de kwaliteit, de veiligheid of het prestatievermogen van andere batterijmerken. Wij raden daarom aan oplaadbare batterijen van Duracell te gebruiken.
Duracell Duracell

Contact opnemen

Kunt u uw antwoord niet vinden? Stuur ons een bericht en krijg een antwoord binnen 48 uur.

Contact opnemen

Consumenten lijn:

Belgium - 0800 509 95