Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Kies een categorie en vind antwoorden op veelgestelde vragen

Duracell

OPSLAG EN VERWIJDERING

Show / hide

Het tijdschrift Good Housekeeping UK raadt aan geen oplaadbare batterijen te gebruiken in rookalarmen. Is dat terecht?

De redenering van Good Housekeeping is als volgt: “Terwijl alkaline wegwerpbatterijen gestaag naar hun einde gaan, lopen oplaadbare batterijen zeer snel leeg als het einde van hun capaciteit eenmaal bereikt is. Dat heeft tot gevolg dat er geen waarschuwingssignaal gegeven wordt, wanneer de oplaadbare batterij in het rookalarm vervangen moet worden.” Omdat rookalarmen een veiligheidsfunctie vervullen, zijn standaard oplaadbare batterijen niet ideaal geschikt voor deze toepassing. Het klopt dat standaard oplaadbare batterijen geleidelijk aan leeglopen. Derhalve worden ze niet aanbevolen voor apparaten die van essentieel belang zijn voor de veiligheid. We herinneren er ook aan dat, zelfs wanneer er wegwerpbatterijen gebruikt worden in het rookalarm, het nodig is de batterij minstens één keer per jaar te vervangen. Nog altijd niet gevonden wat u zoekt? Neem contact met ons op.
Show / hide

Wat met gadgets die u niet vaak gebruikt? Zal de batterij vanzelf leeglopen als de gadgets een tijd niet gebruikt worden?

Standaard oplaadbare batterijen ontladen inderdaad na verloop van tijd en zijn daarom niet ideaal voor apparaten die niet vaak gebruikt worden of die weinig energie verbruiken. De nieuwe Duracell ActiveCharge, een oplaadbare batterij met een lage ontlading, overwint dit probleem en bezit zelfs na een jaar niet-gebruik nog steeds tot 75 % van haar capaciteit. Deze batterij is dus wel geschikt voor apparaten met een laag verbruik of gadgets die niet vaak gebruikt worden.
Show / hide

In welke apparaten gebruikt men het best geen oplaadbare batterijen?

In elk apparaat kunnen oplaadbare batterijen gebruikt worden. Bij sommige apparaten zal dat echter resulteren in meer klanttevredenheid dan bij andere.
Show / hide

Wat is het verschil tussen de 3 verschillende types oplaadbare batterijen?

Value-batterijen: kunnen vaker opgeladen worden dan batterijen met een groter vermogen. Performance-batterijen: best voor frequent gebruik, bijv. mensen die veel fotograferen. Endurance-batterijen: door hun grotere capaciteit blijft er, als ze eenmaal opgeladen zijn, langer vermogen beschikbaar voor gebruik, ze zijn handig en vooraf opgeladen, dus klaar voor direct gebruik.
Show / hide

Kan ik ook andere dan NiMH-batterijen (alkaline, zink, heavy duty, NiCad enz.) opladen in mijn Duracell-lader?

Nee. Er kunnen alleen NiMH-batterijen opgeladen worden in de Duracell-lader.
Show / hide

Waarom een oplaadbare nikkel-metaalhydridebatterij (NiMH) gebruiken?

Veel moderne apparaten, zoals digitale camera’s, verslinden energie, waardoor u uw batterijen vaker moet vervangen. Waarom zou dan niet kiezen voor Duracell NiMH-batterijen? Ze kunnen honderden keren opgeladen worden. De oplaadbare Duracell AA-batterij is uitermate geschikt voor digitale camera’s en andere apparaten die veel energie verbruiken. Er zijn ook kleinere AAA-batterijen verkrijgbaar, die passen in kleine elektronische apparaten, zoals MP3-spelers en draagbare spelcomputers. Oplaadbare NiMH-batterijen en laders van Duracell bieden u de vertrouwde Duracell-kwaliteit en -betrouwbaarheid in een gunstige energieoplossing met een lange levensduur.
Show / hide

Wat is het verschil tussen lithium- en alkalinebatterijen?

Lithium- en alkalinebatterijen zijn gebaseerd op verschillende chemische principes, om maximaal te presteren in verschillende soorten apparaten. Lithiumbatterijen zijn licht en compact en hebben vaak speciale afmetingen voor gebruik in specifieke apparaten.
Duracell Duracell

Contact opnemen

Kunt u uw antwoord niet vinden? Stuur ons een bericht en krijg een antwoord binnen 48 uur.

Contact opnemen

Consumenten lijn:

Belgium - 0800 509 95