Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Kies een categorie en vind antwoorden op veelgestelde vragen

Duracell

BATTERIJEN

Show / hide

Mag ik Duracell oplaadbare batterijen in mijn apparaat gebruiken?

Ja. Zolang ze het juiste formaat hebben, kunt u de Duracell oplaadbare batterijen in elk apparaat gebruiken. Duracell raadt aan om de handleiding van uw apparaat te raadplegen, voor compatibiliteit. Oplaadbare batterijen zijn het best geschikt voor apparaten met een middelhoog tot een hoog energieverbruik – met andere woorden, apparaten zoals digitale camera’s of draadloze game controller, die alkaline batterijen verslinden.
Show / hide

Mijn kind speelt graag met batterijen. Mag dat?

Kinderen zouden niet met batterijen mogen spelen. Batterijen zijn bedoeld om apparaten van stroom te voorzien, niet om mee te spelen. Hoewel batterijen populaire, zeer gangbare producten zijn, mag men niet vergeten dat ze draagbare energie leveren door middel van krachtige chemische reacties. Batterijen mogen nooit ontmanteld of misbruikt worden, noch verkeerd of als speelgoed behandeld worden. Hoewel de chemische stoffen in de meeste batterijen niet schadelijk zijn bij huidcontact, moet er even voorzichtig mee omgegaan worden als met andere chemicaliën. Neem altijd voorzorgsmaatregelen bij de omgang met uitgelopen batterijen. De chemische stoffen van batterijen mogen niet in contact komen met de ogen of ingeslikt worden. Neem onmiddellijk contact op met een arts als dit toch zou gebeuren. Om de veiligheid te garanderen, moet er een verantwoordelijke volwassene toezien op het gebruik van batterijen door kinderen.
Show / hide

Hoe moet ik de batterijen weggooien?

Alle batterijen moeten worden gerecycled. Batterijen mogen niet worden weggegooid met het huishoudelijk afval, maar moeten naar een inzamelpunt worden gebracht.
Show / hide

Waarom zijn de Duracell Hearing Aid-batterijen anders dan andere batterijen voor hoorapparaten?

De Duracell Hearing Aid-batterijen zijn eenvoudig te gebruiken, zijn verpakt in een handig plastic doosje en zijn voorzien van een lange lus, zodat ze gemakkelijk in het apparaat kunnen worden geplaatst.
Show / hide

Waar moeten de + en de – komen?

Volg nauwgezet de aanwijzingen op het apparaat met betrekking tot de correcte positionering van de batterijen, zodat de + (plus) en – (min) polen zich op de juiste plaats bevinden. LET OP! Sommige apparaten die drie of meer batterijen vereisen, kunnen ook behoorlijk functioneren als er één batterij verkeerd is geplaatst, maar doorgaans zal de batterij hierdoor gaan lekken of scheuren, met mogelijk beschadiging van het apparaat tot gevolg.
Show / hide

Mag ik een batterij in brand steken?

NOOIT batterijen in brand steken of in een vuur gooien! Ze kunnen exploderen of openscheuren en een veiligheidsrisico vormen.
Show / hide

Wat moet ik doen met batterijen die uitgelopen zijn in een apparaat?

Hoewel de chemische stoffen in de meeste batterijen niet schadelijk zijn bij huidcontact, moet er even voorzichtig mee omgegaan worden als met andere chemicaliën. Neem altijd voorzorgsmaatregelen bij de omgang met uitgelopen batterijen. De chemische stoffen van batterijen mogen niet in contact komen met de ogen of ingeslikt worden. Neem onmiddellijk contact op met een arts als dit toch zou gebeuren.
Show / hide

Mag ik een batterij uit elkaar halen?

Nee. Ontmantel geen batterijen. Als een batterij wordt opengemaakt, komen er componenten bloot te liggen, die schade, letsel of brand kunnen veroorzaken.
Show / hide

Er staan Chinese tekens op mijn batterijen. Wat wil dat zeggen?

Nee, normaal gezien mogen batterijen niet warm worden wanneer ze niet in gebruik zijn. Op onze verpakkingen staat een waarschuwing dat men geen losse batterijen mag meenemen in een handtas of zak. Door contact met metalen voorwerpen kunnen de batterijen kortsluiten en gaan lekken of scheuren en lichamelijk letsel veroorzaken.
Show / hide

Mag ik oplaadbare batterijen van andere merken in een Duracell oplader opladen?

Ja, Duracell laders zullen andere oplaadbare NiMH-batterijen opladen. Duracell kan echter niet de kwaliteit, veiligheid of prestatie van batterijen van andere merken garanderen, en aanbevolen wordt dusom oplaadbare batterijen van Duracell te gebruiken.
Show / hide

Mogen Duracell oplaadbare batterijen in elke batterijlader worden opgeladen?

Ja, in elke lader, maar we raden het gebruik van een Duracell lader aan, omdat ze tot de veiligste behoren.
Show / hide

In welke apparaten mogen geen oplaadbare batterijen worden gebruikt?

U mag oplaadbare batterijen in elk apparaat gebruiken waarvoor u normaal een alkaline batterij zou gebruiken, tenzij anders aangegeven door de fabrikant van het apparaat. Het is geen probleem als u oplaadbare batterijen in een lader van een ander merkt oplaadt.
Show / hide

Mag ik Plus Power-batterijen voor alle apparaten gebruiken?

De Duracell Plus Power-batterijen leveren betrouwbare prestaties op al uw apparaten.
Show / hide

Mijn batterij is nat geworden en nu ligt er een witte poederige stof op. Wat moet ik doen?

In het weinig waarschijnlijke geval dat de batterij nat is of bedekt is met een witte poederige stof, mag u de batterij niet meer aan te raken dan strikt nodig om ze correct te verwijderen en af te danken. Blootgestelde lichaamsdelen en kleding onmiddellijk wassen met zeep en water. In geval van contact met de ogen, onmiddellijk de ogen uitspoelen met stromend water gedurende minstens 15 minuten en vervolgens onmiddellijk een arts raadplegen.
Show / hide

Is het normaal dat Duracell oplaadbare NiMH-batterijen warm worden tijdens het laden?

Ja, het is normaal dat zowel de batterijen als de lader warm worden tijdens het laden.
Show / hide

Maakt het uit wat voor soort batterij ik in mijn apparaat gebruik?

Vervang de batterij of batterijen in uw apparatuur met het formaat en type batterijen dat door de fabrikant wordt gespecificeerd. Alkaline batterijen worden vaak aanbevolen voor de beste prestaties, omdat zinkkoolstofbatterijen een inferieure levensduur hebben en apparaten niet goed werken als er zinkkoolstofbatterijen worden gebruikt.
Show / hide

Hoe kan ik de levensduur van mijn batterijen verlengen?

Uw batterijen zullen langer meegaan als u: radio’s en toestellen op batterijvoeding uitschakelt wanneer u ze niet gebruikt; de batterijen verwijdert uit apparaten die een tijdje niet gebruikt zullen worden; uw batterijen bewaart op een droge plaats bij kamertemperatuur zonder dat de contacten elkaar raken.
Show / hide

Welk batterijtype moet ik gebruiken bij extreme temperaturen?

Voor optimale prestaties moeten de contactvlakken van de batterijen en het batterijvak gereinigd worden telkens als u de batterijen vervangt, door deze schoon te wrijven met een schone gom of een schone doek.
Show / hide

Is de Duracell Ultra Power nog steeds voorzien van de Powercheck op de batterij?

Ja, elke Duracell Ultra Power-batterij heeft POWERCHECK™, behalve onze 9V batterij. POWERCHECK™ is de geïntegreerde tester die u laat weten hoeveel energie de batterij nog bevat.
Show / hide

Welke Duracell-batterijen zijn het best geschikt voor dagelijks gebruikte apparaten, zoals een afstandsbediening, digitale camera, MP3-speler en gemotoriseerd speelgoed?

De Duracell Ultra Power is de beste en krachtigste alkalinebatterij die Duracell ooit aangeboden heeft, voor alle apparaten.
Show / hide

Wat zijn de beste alkalinebatterijen op het vlak van prestaties in het Duracell-portfolio?

Duracell Ultra Power is onze nummer 1 voor alle apparaten.
Duracell Duracell

Contact opnemen

Kunt u uw antwoord niet vinden? Stuur ons een bericht en krijg een antwoord binnen 48 uur.

Contact opnemen

Consumenten lijn:

Belgium - 0800 509 95