Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Kies een categorie en vind antwoorden op veelgestelde vragen

Duracell

Veel voorkomende vragen

Show / hide

Mag ik Duracell oplaadbare batterijen in mijn apparaat gebruiken?

Ja. Zolang ze het juiste formaat hebben, kunt u de Duracell oplaadbare batterijen in elk apparaat gebruiken. Duracell raadt aan om de handleiding van uw apparaat te raadplegen, voor compatibiliteit. Oplaadbare batterijen zijn het best geschikt voor apparaten met een middelhoog tot een hoog energieverbruik – met andere woorden, apparaten zoals digitale camera’s of draadloze game controller, die alkaline batterijen verslinden.
Show / hide

Mijn kind speelt graag met batterijen. Mag dat?

Kinderen zouden niet met batterijen mogen spelen. Batterijen zijn bedoeld om apparaten van stroom te voorzien, niet om mee te spelen. Hoewel batterijen populaire, zeer gangbare producten zijn, mag men niet vergeten dat ze draagbare energie leveren door middel van krachtige chemische reacties. Batterijen mogen nooit ontmanteld of misbruikt worden, noch verkeerd of als speelgoed behandeld worden. Hoewel de chemische stoffen in de meeste batterijen niet schadelijk zijn bij huidcontact, moet er even voorzichtig mee omgegaan worden als met andere chemicaliën. Neem altijd voorzorgsmaatregelen bij de omgang met uitgelopen batterijen. De chemische stoffen van batterijen mogen niet in contact komen met de ogen of ingeslikt worden. Neem onmiddellijk contact op met een arts als dit toch zou gebeuren. Om de veiligheid te garanderen, moet er een verantwoordelijke volwassene toezien op het gebruik van batterijen door kinderen.
Show / hide

Hoe moet ik de batterijen weggooien?

Alle batterijen moeten worden gerecycled. Batterijen mogen niet worden weggegooid met het huishoudelijk afval, maar moeten naar een inzamelpunt worden gebracht.
Show / hide

Waarom zijn de Duracell Hearing Aid-batterijen anders dan andere batterijen voor hoorapparaten?

De Duracell Hearing Aid-batterijen zijn eenvoudig te gebruiken, zijn verpakt in een handig plastic doosje en zijn voorzien van een lange lus, zodat ze gemakkelijk in het apparaat kunnen worden geplaatst.
Show / hide

Waar moeten de + en de – komen?

Volg nauwgezet de aanwijzingen op het apparaat met betrekking tot de correcte positionering van de batterijen, zodat de + (plus) en – (min) polen zich op de juiste plaats bevinden. LET OP! Sommige apparaten die drie of meer batterijen vereisen, kunnen ook behoorlijk functioneren als er één batterij verkeerd is geplaatst, maar doorgaans zal de batterij hierdoor gaan lekken of scheuren, met mogelijk beschadiging van het apparaat tot gevolg.
Show / hide

Mag ik een batterij in brand steken?

NOOIT batterijen in brand steken of in een vuur gooien! Ze kunnen exploderen of openscheuren en een veiligheidsrisico vormen.
Show / hide

Wat moet ik doen met batterijen die uitgelopen zijn in een apparaat?

Hoewel de chemische stoffen in de meeste batterijen niet schadelijk zijn bij huidcontact, moet er even voorzichtig mee omgegaan worden als met andere chemicaliën. Neem altijd voorzorgsmaatregelen bij de omgang met uitgelopen batterijen. De chemische stoffen van batterijen mogen niet in contact komen met de ogen of ingeslikt worden. Neem onmiddellijk contact op met een arts als dit toch zou gebeuren.
Show / hide

Mag ik een batterij uit elkaar halen?

Nee. Ontmantel geen batterijen. Als een batterij wordt opengemaakt, komen er componenten bloot te liggen, die schade, letsel of brand kunnen veroorzaken.
Show / hide

Er staan Chinese tekens op mijn batterijen. Wat wil dat zeggen?

Nee, normaal gezien mogen batterijen niet warm worden wanneer ze niet in gebruik zijn. Op onze verpakkingen staat een waarschuwing dat men geen losse batterijen mag meenemen in een handtas of zak. Door contact met metalen voorwerpen kunnen de batterijen kortsluiten en gaan lekken of scheuren en lichamelijk letsel veroorzaken.
Show / hide

Mag ik oplaadbare batterijen van andere merken in een Duracell oplader opladen?

Ja, Duracell laders zullen andere oplaadbare NiMH-batterijen opladen. Duracell kan echter niet de kwaliteit, veiligheid of prestatie van batterijen van andere merken garanderen, en aanbevolen wordt dusom oplaadbare batterijen van Duracell te gebruiken.
Show / hide

Mogen Duracell oplaadbare batterijen in elke batterijlader worden opgeladen?

Ja, in elke lader, maar we raden het gebruik van een Duracell lader aan, omdat ze tot de veiligste behoren.
Show / hide

In welke apparaten mogen geen oplaadbare batterijen worden gebruikt?

U mag oplaadbare batterijen in elk apparaat gebruiken waarvoor u normaal een alkaline batterij zou gebruiken, tenzij anders aangegeven door de fabrikant van het apparaat. Het is geen probleem als u oplaadbare batterijen in een lader van een ander merkt oplaadt.
Show / hide

Mag ik Plus Power-batterijen voor alle apparaten gebruiken?

De Duracell Plus Power-batterijen leveren betrouwbare prestaties op al uw apparaten.
Show / hide

Mijn batterij is nat geworden en nu ligt er een witte poederige stof op. Wat moet ik doen?

In het weinig waarschijnlijke geval dat de batterij nat is of bedekt is met een witte poederige stof, mag u de batterij niet meer aan te raken dan strikt nodig om ze correct te verwijderen en af te danken. Blootgestelde lichaamsdelen en kleding onmiddellijk wassen met zeep en water. In geval van contact met de ogen, onmiddellijk de ogen uitspoelen met stromend water gedurende minstens 15 minuten en vervolgens onmiddellijk een arts raadplegen.
Show / hide

Is het normaal dat Duracell oplaadbare NiMH-batterijen warm worden tijdens het laden?

Ja, het is normaal dat zowel de batterijen als de lader warm worden tijdens het laden.
Show / hide

Mag ik nieuwe en oude batterijen door elkaar gebruiken?

Gebruik geen nieuwe en oude batterijen door elkaar. Hierdoor zullen de algehele prestaties verminderen en kunnen batterijen gaan lekken of scheuren. Wij raden aan om alle batterijen in een apparaat te vervangen.
Show / hide

Maakt het uit wat voor soort batterij ik in mijn apparaat gebruik?

Vervang de batterij of batterijen in uw apparatuur met het formaat en type batterijen dat door de fabrikant wordt gespecificeerd. Alkaline batterijen worden vaak aanbevolen voor de beste prestaties, omdat zinkkoolstofbatterijen een inferieure levensduur hebben en apparaten niet goed werken als er zinkkoolstofbatterijen worden gebruikt.
Show / hide

Moeten de Duracell oplaadbare batterijen volledig zijn ontladen alvorens ze opnieuw kunnen worden opgeladen?

De Duracell oplaadbare batterijen hebben geen last van het zogenaamde memory-effect, u kunt ze dus probleemloos opladen, zelfs als ze niet volledig zijn ontladen.
Show / hide

Worden batterijen beïnvloed door de temperatuur?

Wij raden aan batterijen te bewaren bij kamertemperatuur in een droge omgeving. Extreme hitte of koude zullen het prestatievermogen van de batterij verminderen. Toestellen die batterijen bevatten, zet u beter niet op zeer warme plaatsen. Het is ook niet nodig of aanbevolen batterijen te koelen.
Show / hide

Hoe kan ik de levensduur van mijn batterijen verlengen?

Uw batterijen zullen langer meegaan als u: radio’s en toestellen op batterijvoeding uitschakelt wanneer u ze niet gebruikt; de batterijen verwijdert uit apparaten die een tijdje niet gebruikt zullen worden; uw batterijen bewaart op een droge plaats bij kamertemperatuur zonder dat de contacten elkaar raken.
Show / hide

Welk batterijtype moet ik gebruiken bij extreme temperaturen?

Voor optimale prestaties moeten de contactvlakken van de batterijen en het batterijvak gereinigd worden telkens als u de batterijen vervangt, door deze schoon te wrijven met een schone gom of een schone doek.
Show / hide

Moet ik het batterijvak reinigen?

Voor optimale prestaties moeten de contactvlakken van de batterijen en het batterijvak gereinigd worden telkens als u de batterijen vervangt, door deze schoon te wrijven met een schone gom of een schone doek.
Show / hide

Het tijdschrift Good Housekeeping UK raadt aan geen oplaadbare batterijen te gebruiken in rookalarmen. Is dat terecht?

De redenering van Good Housekeeping is als volgt: “Terwijl alkaline wegwerpbatterijen gestaag naar hun einde gaan, lopen oplaadbare batterijen zeer snel leeg als het einde van hun capaciteit eenmaal bereikt is. Dat heeft tot gevolg dat er geen waarschuwingssignaal gegeven wordt, wanneer de oplaadbare batterij in het rookalarm vervangen moet worden.” Omdat rookalarmen een veiligheidsfunctie vervullen, zijn standaard oplaadbare batterijen niet ideaal geschikt voor deze toepassing. Het klopt dat standaard oplaadbare batterijen geleidelijk aan leeglopen. Derhalve worden ze niet aanbevolen voor apparaten die van essentieel belang zijn voor de veiligheid. We herinneren er ook aan dat, zelfs wanneer er wegwerpbatterijen gebruikt worden in het rookalarm, het nodig is de batterij minstens één keer per jaar te vervangen. Nog altijd niet gevonden wat u zoekt? Neem contact met ons op.
Show / hide

Zijn er veiligheidsbedenkingen met betrekking tot het gebruik van oplaadbare batterijen in speelgoed?

Het gebruik van oplaadbare batterijen in speelgoed geeft geen reden tot bezorgdheid.
Show / hide

Wat met gadgets die u niet vaak gebruikt? Zal de batterij vanzelf leeglopen als de gadgets een tijd niet gebruikt worden?

Standaard oplaadbare batterijen ontladen inderdaad na verloop van tijd en zijn daarom niet ideaal voor apparaten die niet vaak gebruikt worden of die weinig energie verbruiken. De nieuwe Duracell ActiveCharge, een oplaadbare batterij met een lage ontlading, overwint dit probleem en bezit zelfs na een jaar niet-gebruik nog steeds tot 75 % van haar capaciteit. Deze batterij is dus wel geschikt voor apparaten met een laag verbruik of gadgets die niet vaak gebruikt worden.
Show / hide

In welke apparaten gebruikt men het best geen oplaadbare batterijen?

In elk apparaat kunnen oplaadbare batterijen gebruikt worden. Bij sommige apparaten zal dat echter resulteren in meer klanttevredenheid dan bij andere.
Show / hide

Wat is het verschil tussen de 3 verschillende types oplaadbare batterijen?

Value-batterijen: kunnen vaker opgeladen worden dan batterijen met een groter vermogen. Performance-batterijen: best voor frequent gebruik, bijv. mensen die veel fotograferen. Endurance-batterijen: door hun grotere capaciteit blijft er, als ze eenmaal opgeladen zijn, langer vermogen beschikbaar voor gebruik, ze zijn handig en vooraf opgeladen, dus klaar voor direct gebruik.
Show / hide

Gaan de Duracell-laders automatisch uit wanneer de batterijen volledig opgeladen zijn?

Duracell-laders schakelen over naar druppellading als het normale opladen voltooid is. Duracell raadt aan de stekker uit te trekken wanneer de lader niet in gebruik is.
Show / hide

Is het veilig om de batterijen ’s nachts in de lader te laten zitten?

Ja, dankzij de ingebouwde beveiligingen van Duracell kunnen de batterijen ’s nachts veilig in de lader blijven zitten. Duracell raadt echter aan de stekker van de lader na gebruik uit te trekken.
Show / hide

Wat moet ik doen als mijn Duracell-lader niet meer lijkt op te laden?

Wij stellen voor dat u het volgende probeert: a. Trek de stekker uit na ieder gebruik. b. Controleer of de batterijen in de correcte positie in de juiste vakken liggen. c. Controleer of het oplaadbare Duracell NiMH-batterijen zijn die u probeert te laden.
Show / hide

Moeten Duracell NiMH-batterijen volledig leeg zijn voordat ze opgeladen worden?

Aangezien Duracell NiMH-batterijen geen last hebben van het zogenaamde geheugeneffect, kunnen ze zonder probleem opgeladen worden als ze niet volledig leeg zijn. Het zijn NiCad batterijen die wel een geheugeneffect hebben, maar Duracell produceert geen NiCad batterijen.
Show / hide

Kunnen oplaadbare NiMH-batterijen van Duracell worden gebruikt in elk apparaat?

Ja. U kunt Duracell NiMH-batterijen gebruiken in elk apparaat, als ze maar het juiste formaat hebben. Duracell raadt aan steeds na te gaan in de gebruikshandleiding van het apparaat welke batterijen aanbevolen worden. NiMH-batterijen zijn het best geschikt voor energieverslindende apparaten, d.w.z. apparaten als digitale camera’s, die alkalinebatterijen meestal zeer snel uitputten
Show / hide

Kan ik ook andere dan NiMH-batterijen (alkaline, zink, heavy duty, NiCad enz.) opladen in mijn Duracell-lader?

Nee. Er kunnen alleen NiMH-batterijen opgeladen worden in de Duracell-lader.
Show / hide

Kan ik NiMH-batterijen van andere merken opladen met een NiMH-lader van Duracell?

Duracell-laders zullen ook AA- of AAA-NiMH-batterijen van andere merken opladen, maar Duracell kan geen garanties geven wat betreft de kwaliteit, de veiligheid en de prestaties van andere NiMH-batterijen. Wij raden aan alleen Duracell NiMH-batterijen op te laden met uw Duracell NiMH-lader.
Show / hide

Kunnen nieuwe Duracell-laders ook andere NiMH-batterijen opladen?

Ja, ze kunnen alle NiMH-batterijen opladen.
Show / hide

Kunnen Duracell StayCharged NiMH-batterijen worden opgeladen in iedere NiMH-batterijlader?

Ja, alle NiMH-laders kunnen gebruikt worden, maar wij raden Duracell-laders aan omdat ze tot de veiligste op de markt behoren.
Show / hide

Waarom een oplaadbare nikkel-metaalhydridebatterij (NiMH) gebruiken?

Veel moderne apparaten, zoals digitale camera’s, verslinden energie, waardoor u uw batterijen vaker moet vervangen. Waarom zou dan niet kiezen voor Duracell NiMH-batterijen? Ze kunnen honderden keren opgeladen worden. De oplaadbare Duracell AA-batterij is uitermate geschikt voor digitale camera’s en andere apparaten die veel energie verbruiken. Er zijn ook kleinere AAA-batterijen verkrijgbaar, die passen in kleine elektronische apparaten, zoals MP3-spelers en draagbare spelcomputers. Oplaadbare NiMH-batterijen en laders van Duracell bieden u de vertrouwde Duracell-kwaliteit en -betrouwbaarheid in een gunstige energieoplossing met een lange levensduur.
Show / hide

Kunnen alkalinebatterijen worden opgeladen?

Alleen batterijen die uitdrukkelijk gekenmerkt zijn als “oplaadbaar”, mogen in een lader geplaatst worden. Als u probeert een niet-oplaadbare batterij op te laden, kan deze gaan scheuren of lekken. Wij raden aan om oplaadbare NiMH-batterijen van Duracell te gebruiken. Als u deze combineert met een van onze laders, kunnen ze honderden keren opgeladen worden
Show / hide

Speelt het een rol welk batterijtype ik gebruik in mijn apparaat?

Vervang de batterijen in uw apparaten altijd door de batterijen van het formaat en het type dat wordt opgegeven door de fabrikant. alkalinebatterijen worden vaak aanbevolen voor een optimale prestatie, omdat zinkkoolstofbatterijen een kortere levensduur hebben en de apparaten mogelijk niet behoorlijk functioneren als er zinkkoolstofbatterijen worden gebruikt.
Show / hide

Kan elke batterij opgeladen worden?

Alleen batterijen die gekenmerkt zijn als “oplaadbaar”, kunnen opgeladen worden. Wanneer u een niet-oplaadbare batterij probeert op te laden, kan deze gaan scheuren of lekken, met mogelijk lichamelijk letsel tot gevolg.
Show / hide

Wat is het verschil tussen lithium- en alkalinebatterijen?

Lithium- en alkalinebatterijen zijn gebaseerd op verschillende chemische principes, om maximaal te presteren in verschillende soorten apparaten. Lithiumbatterijen zijn licht en compact en hebben vaak speciale afmetingen voor gebruik in specifieke apparaten.
Show / hide

Wat is een alkalinebatterij?

Zo’n 40 jaar geleden ontwikkelde Duracell het elektrochemisch systeem van alkaline en mangaandioxide. In de jaren 1960 werd dit innovatieve batterijsysteem al snel een populaire keuze bij ontwerpers in het uitdijende segment van de consumentenelektronica. Alkaline- of alkaline-mangaandioxidebatterijen bieden vele voordelen ten opzichte van zinkkoolstofbatterijen, waaronder een tot tien keer hogere capaciteit in ampère-uren bij een continue hoge stroomafname. Ze presteren ook beter bij lage temperaturen dan andere traditionele wegwerpbatterijen met waterige elektrolyt. Andere significante voordelen zijn een langere houdbaarheid, een betere lekweerstand en een beter prestatievermogen bij lage temperaturen. Hun efficiëntere, veilige afdichting biedt uitstekende bescherming tegen lekkage en corrosie. Momenteel produceert Duracell twee alkalinebatterijen: Ultra Advanced met POWERCHECK en CopperTop.
Show / hide

Zijn alle Duracell Ultra Power-batterijen nog altijd voorzien van de POWERCHECK-functie?

Zijn alle Duracell Ultra Power-batterijen nog altijd voorzien van de POWERCHECK-functie?
Show / hide

Welke alkalinebatterij in uw assortiment biedt de beste prestaties?

De Duracell Ultra Power is de krachtigste alkalinebatterij die Duracell ooit aangeboden heeft, voor alle apparaten.
Show / hide

Moet ik alle batterijen tegelijkertijd vervangen?

Wij raden inderdaad aan om alle batterijen in een apparaat tegelijkertijd te vervangen. Een gedeeltelijk gebruikte batterij zal energie vergen van een nieuwe batterij, waardoor het totale beschikbare batterijvermogen afneemt.
Show / hide

Mag ik verschillende types batterijen samen gebruiken?

Nee, verschillende types batterijen zijn bedoeld voor verschillende toepassingen. Door een lithiumbatterij te combineren met een alkalinebatterij zal de prestatie van het apparaat niet verbeteren. Het zal zelfs het prestatievermogen verminderen en kan uw apparaat beschadigen. Bovendien kunnen de batterijen gaan lekken of scheuren. Gebruik ook geen batterijen van verschillende merken samen in één apparaat. Als u dat wel doet, zullen de algemene prestaties afnemen en kunnen de batterijen gaan lekken of scheuren. Wij raden aan in één apparaat steeds hetzelfde type batterijen te gebruiken.
Show / hide

Kan ik oude en nieuwe batterijen samen gebruiken?

Gebruik oude en nieuwe batterijen niet samen. Als u dat wel doet, zullen de algemene prestaties afnemen en kunnen de batterijen gaan lekken of scheuren. Wij raden aan alle batterijen in een apparaat tegelijkertijd te vervangen.
Show / hide

Is de Duracell Ultra Power nog steeds voorzien van de Powercheck op de batterij?

Ja, elke Duracell Ultra Power-batterij heeft POWERCHECK™, behalve onze 9V batterij. POWERCHECK™ is de geïntegreerde tester die u laat weten hoeveel energie de batterij nog bevat.
Show / hide

Wanneer moet ik de batterijen uit mijn apparaat verwijderen?

De Duracell Bunny speelt de hoofdrol in vele reclamefilmpjes, waaronder: 1988 “Dag & Nacht” (G) 1988 “Disco Bunny” (NL) 1989 “Skiënde Bunny’s” (F) 1992 “Kajakkende Bunny’s” (F) 1993 “Boksende Bunny’s” 1995 “Xtra Beats” 1995 “Kajakkende Bunny in de ruimte” 2006 “Bunny in de bergen” 2009 “Power Bunny”
Show / hide

Heb ik een spanningsomvormer nodig om mijn Duracell-lader overzee te kunnen gebruiken?

Er zal een stekkeradapter nodig zijn, maar geen spanningsomvormer. (Het spanningsbereik van Duracell-laders is 100-240 volt, 50/60 Hz)
Show / hide

Waarom wordt er altijd een tijdbereik opgegeven als het gaat om de laadtijd van laders?

Wanneer voor de lader een laadtijdbereik wordt opgegeven, heeft dit te maken met de tijd die nodig is om een batterij met een lager mAh-vermogen op te laden. Een AAA-batterij heeft bijvoorbeeld doorgaans een lager mAh-vermogen dan een AA-batterij en zal derhalve sneller opgeladen zijn
Show / hide

Wat moet ik doen als mijn Duracell-lader niet meer lijkt op te laden?

Wij stellen voor dat u het volgende probeert: a. Trek de stekker uit na ieder gebruik. b. Controleer of de batterijen in de correcte positie in de juiste vakken liggen. c. Controleer of het oplaadbare Duracell NiMH-batterijen zijn die u probeert te laden.
Show / hide

Hoe vaak kunnen Duracell NiMH-batterijen opgeladen worden?

Duracell NiMH-batterijen kunnen honderden keren opgeladen worden. Ze zijn hun geld echt waard!
Show / hide

Moet ik de Duracell Staycharged NiMH-batterijen opladen voor gebruik?

Het is niet nodig Duracell Staycharged NiMH-batterijen op te laden voor gebruik, aangezien ze na één jaar opslag nog altijd tot 75 % van hun capaciteit behouden. Duracell Base NiMH-batterijen moeten echter wel opgeladen worden voor gebruik aangezien bij niet-gebruik 1 tot 2% van hun vermogen per dag verliezen.
Show / hide

Hoe lang blijven Duracell Staycharged-batterijen opgeladen?

Na één jaar niet-gebruik hebben ze nog tot 75 % van hun capaciteit.
Show / hide

Kan ik Base NiMH-batterijen opladen in mijn Duracell-lader?

Ja. Alle NiMH-batterijen kunnen worden opgeladen in Duracell-laders. Hoe hoger het mAh-vermogen van een batterij, hoe langer het duurt voor ze volledig opgeladen is
Show / hide

Welke Duracell-batterijen zijn het best geschikt voor dagelijks gebruikte apparaten, zoals een afstandsbediening, digitale camera, MP3-speler en gemotoriseerd speelgoed?

De Duracell Ultra Power is de beste en krachtigste alkalinebatterij die Duracell ooit aangeboden heeft, voor alle apparaten.
Show / hide

Wat zijn de beste alkalinebatterijen op het vlak van prestaties in het Duracell-portfolio?

Duracell Ultra Power is onze nummer 1 voor alle apparaten.
Show / hide

Waar moeten de + en de – komen?

Volg nauwgezet de aanwijzingen op het apparaat met betrekking tot de correcte positionering van de batterijen, zodat de + (plus) en – (min) polen zich op de juiste plaats bevinden. LET OP! Sommige apparaten die drie of meer batterijen vereisen, kunnen ook behoorlijk functioneren als er één batterij verkeerd is geplaatst, maar doorgaans zal de batterij hierdoor gaan lekken of scheuren, met mogelijk beschadiging van het apparaat tot gevolg.
Show / hide

Kan ik oplaadbare batterijen van andere merken opladen in een lader van Duracell?

Ja, Duracell-laders kunnen ook andere AA- of AAA-NiMH-batterijen opladen. Duracell geeft echter geen garanties wat betreft de kwaliteit, de veiligheid of het prestatievermogen van andere batterijmerken. Wij raden daarom aan oplaadbare batterijen van Duracell te gebruiken.
Duracell Duracell

Contact opnemen

Kunt u uw antwoord niet vinden? Stuur ons een bericht en krijg een antwoord binnen 48 uur.

Contact opnemen

Consumenten lijn:

Belgium - 0800 509 95